Wonen bij Meerland, het park en veel water

Naast de woningen en allerlei voorzieningen valt Meerrijk ook op door het grote, groene park Meerland. Het park vormt het groene hart van Meerhoven. Via momenteel een en in de toekomst twee directe loop- en fietsbruggen waan je je in een groene oase van meer dan honderd voetbalvelden groot. En als we het toch hebben over voetbal: aan de zijkant van het park liggen de sportvelden. Ben je meer een cultuurliefhebber? In de toekomst komen er ook kunstwerken in het park en op de grote speelweide kunnen bewoners samen activiteiten organiseren. 

Een landschapspark vol verrassingen
Het ontwerp van het park is geïnspireerd op de Engelse landschapsstijl en zit vol met verrassingen. Kenmerkend voor het park zijn de heuvels en glooiingen met prachtige uitzichten, bomen, weidse grasvelden, hooiland en vooral veel water. Van een waterlelievijver en watervalletjes tot verschillende natuurlijk kronkelende vennetjes en zelfs een watergrot. Bruggetjes, slingerende paden en bankjes geven steeds een ander zicht op het park. De grote, oude bomen in Bosrijk verbinden het park met de bosgebieden langs het Beatrixkanaal. Volop ruimte om te wandelen - al dan niet met de hond -, te spelen, te sporten of tot rust te komen. En dat allemaal direct naast uw voordeur.

Stichting Beheer Park Meerland
Een groep betrokken bewoners beheert park Meerland. De Stichting Beheer Park Meerland controleert enkele keren per jaar samen met de gemeente de paden, banken, vuilnisbakken, planten, bomen en speeltoestellen. De stichting rapporteert ook vernielingen en ondersteunt organisatoren van activiteiten in Meerland. De stichting heeft ook een eigen website: www.parkmeerland.nl.