Eindhoven is de bruisende achtertuin van Meerrijk

Vanuit je woning of appartement ben je snel in Eindhoven. Loop je door Eindhoven, dan zie je een jonge, moderne stad. Maar schijn bedriegt, Eindhoven is één van de oudste steden van Nederland met een interessante geschiedenis. Als vijfde stad van Nederland heeft Eindhoven bovendien alles wat het leven aangenaam maakt. Een bruisend centrum met een enorm winkelaanbod. Van Ikea tot Bijenkorf en met bijzondere (woon)winkeltjes op ‘de Bergen’. Grand cafés en bruine kroegen, lekkere restaurantjes, gezellige terrassen en veel evenementen maken van Eindhoven ook een prima uitgaansstad. Wie kent niet Stratumseind? Uitgaan is hier altijd een succes.

Studenten, sport, high-tech, kunst en design
Eindhoven is ook de verzamelplek van studenten, sport, high-tech, kunst en design. Met de Technische Universiteit Eindhoven en de Design Academy als toonaangevende opleidingsinstituten in Europa, met het Van Abbemuseum en het Parktheater. En met grote topsportvoorzieningen zoals nationaal zwemcentrum de Tongelreep, het indoor IJssportcentrum, Hockeyclub Oranje-Zwart en uiteraard het PSV-stadion. In je nieuwe woning of appartement ben je er nooit ver van verwijderd.

Philipsstad
En dat allemaal vanuit de ‘achtertuin’ van Meerrijk. Onderweg van Meerrijk naar het centrum van Eindhoven kom je langs het Evoluon. Deze 'vliegende schotel' was vroeger een museum. Tegenwoordig is het Evoluon een congrescentrum en nog altijd een blikvanger én symbool van Philips, waarmee de stad doorspekt is.